מתכונים

דג פורל כבוש בסוכר ובמלח עם סלט שומר


דג פורל כבוש בסוכר ובמלח עם סלט שומר

מצרכים:
  • דג פורל
  • מלח
  • סוכר
  • שומר
  • בצלי שאלוט
  • זמן זית
  • מיץ לימון
  • פלפל
  • עשבי תיבול

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור מראש ל-80 מעלות.
  2. מניחים את הדג על צלחת ומפזרים מעליו תערובת של מלח וסוכר. נותנים לדג לנוח למשך 10-15 דקות.
  3. שוטפים את הדג במים קרים. מייבשים בעדינות עם מגבת נייר וחותכים לנתחים קטנים.
  4. מניחים את נתחי הדג על מגש אפיה עם נייר אפיה ואופים בתנור עד שפנים הנתחים מגיע לטמפרטורה של 40-42 מעלות, במשך כעשר דקות.

    סלט שומר:
     
  5. פורסים שומר לפרוסות גדולות, וחותכים בצלי שאלוט לחתיכות קטנות.
  6. מערבבים את השומר והשאלוט ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח. ניתן להוסיף פלפל.
  7. מגישים את דג הפורל עם סלט השומר ומקשטים עם עשבים טריים.
                                                                                                       בתיאבון!