מתכונים

פורל מעושן על לחם שיפון עם ביצת שיפון עלומה



פורל מעושן על לחם שיפון עם ביצת שיפון עלומה

זמן הכנה: 45 דקות

מצרכים:
  • 1 חבילה של פורל מעושן (250 גרם)
  • פורסים את הפורל לרצועות דקות
לחם שיפון:
  • 2 פרוסות לחם שיפון
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
ביצי שליו עלומות:
  • 8 ביצי שליו
  • 2 כפיות חומץ יין לבן
  • 300 מ"ל מים
חמאת חרדל:
  • 200 גרם חמאה מלוחה
  • 2 כפות חרדל
  • 1 כפית חומץ יין לבן
  • מלח, פלפל, שמיר קצוץ
הוראות הכנה:

     לחם שיפון:
  1. מזליפים שמן ומפזרים מלח ופלפל על הלחם. אופים בתבנית ב-180 מעלות למשך 7-10 דקות.

    ביצי שליו עלומות:

     
  2. מערבבים את המים והחומץ בסיר בישול נמוך עד לרתיחה.
  3. שוברים ביצה לכוס, באמצעות המטרפה יוצרים מעגל במים.
  4. מפילים את הביצה לאמצע המעגל, מסירים את הסיר מהאש ומוציאים את הביצה כשהלבן מתמצק (1-2 דקות).
  5. מנסים תחילה לעשות זאת עם ביצה אחת, לאחר מכן ניתן להכין כמה ביצים בו זמנית. על חלמון הביצה להישאר רך.

    חמאת חרדל:
     
  6. משחימים מחצית מן החמאה במחבת עד שטעמה נהיה אגוזי. מקררים לטמפרטורת החדר.
  7. טורפים  את מחציתה השנייה של החמאה עד שהיא נהיית לבנה.
  8. מוזגים בעדינות את החמאה המבושלת, את החומץ והחרדל אל החמאה הלבנה תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה.
  9. לסיום מתבלים במלח (לפי הצורך), פלפל ושמיר קצוץ.

    זוהי כמות גדולה מדי של חמאה. ניתן בקלות להקפיא את מה שמיותר. על מנת לערבב את החמאה למרקם הנכון יש צורך בכמות זו.

    שמיר לקישוט:
     
  10. מגישים את הלחם חתוך לריבועים קטנים, על חמאת חרדל, פרוסות פורל מעושן עם ביצת שליו עלומה מלמעלה. קשטו עם שמיר.
                                                                                                       בתיאבון!