מתכונים

פורל מעושן בסגנון נורבגי


פורל מעושן בסגנון נורבגי

עישון ביתי ללא צורך במעשנת

מצרכים:
  • 250 גרם פילה פורל ללא העור (השתמשו בחלק האחורי של הפילה)
  • עץ לעישון
  • 25 גרם מלח
  • 25 גרם סוכר
תוספת בסגנון נורבגי:
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה
  • 4 מלפפונים חמוצים פרוסים 
  • ויניגרט תפוחים:
  • ½ תפוח גרני סמית'
  • 3 כפות תרד
  • 50 מ"ל מיץ תפוחים
  • 50 מ"ל שמן ניטראלי
הוראות הכנה:
  1. מערבבים את המלח והסוכר, מפזרים מעל הדג ומניחים ל-20 דקות.
  2. שוטפים את הדג במים קרים ומייבשים את הדג היטב לפני העישון.
  3. מניחים את הדג על רשת ושמים בתנור.
  4. מחממים מחבת ומדליקים את העץ לעישון, מכסים עם מכסה עד שהלהבות שוככות.
  5. מסירים את המכסה ומניחים את המחבת בתנור למשך 20 דקות.
  6. אופים את הפורל בתנור בחום של 80 מעלות למשך 3-5 דקות.
    (אם תרצו טעם מעושן חזק יותר, ניתן להוסיף עשן חדש פעמיים או שלוש נוספות).

    לתוספת בסגנון נורבגי:
     
  7. מערבבים את המרכיבים בבלנדר, מתבלים עם מלח ופלפלת
  8. מגישים את הדג עם קערה קטנה של שמנת חמוצה ומלפפון חמוץ, מוסיפים שמיר ולימון מעל.
                                                                                                       בתיאבון!