מתכונים

פורל במשחת שום



פורל במשחת שום

2 מנות
זמן הכנה: 35 דקות
 
מצרכים:
  • 200 גרם פילה פורל
  • 12 גרם משחת צ'ילי שום
  • 10 גרם שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 20 גרם שמנת
  • 15 גרם בצלי שאלוט
  • 2 כפיות זרעי סומסום שחורים
  • רצועות אלכסוניות דקות של 3 גבעולי בצל ירוק
  • 2 כפיות שמן סומסום 
לרוטב:
  • 1 כף מיץ תפוז מצומצם
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף טרגון קצוץ
  • 1 כף שמן זית
הוראות הכנה:
  1. חותכים את פילה הפורל לקוביות קטנות
  2. מכסים במשחת השום, בשמן סומסום, הצ'ילי הג'ינג'ר, בצלי השאלוט והשמנת.
  3. מפזרים את זרעי הסומסום והבצל הירוק מעל. 

    להכנת הרוטב:
     
  4. שופכים מיץ תפוזים לקערה קטנה, מוסיפים רוטב סויה וטרגון ואז מזליפים שמן זית תוך כדי הקצפת התערובת.
  5. מניחים את הדג באמצע הצלחת ומזליפים מסביבו את הרוטב.
                                                                בתיאבון!