מתכונים

גביעים עם פורל בסגנון "סקגן"



גביעים עם פורל בסגנון "סקגן"

זמן הכנה: 25 דקות
 
מצרכים:

גביעים:
  • גיליון של בצק פילו
  • שמן
רוטב:
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כפית עירית קצוצה
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • (ניתן להוסיף גם תערובת קוויאר)
תערובת "סקגן":
  • 75 גרם פילה פורל בלי העור (ניתן להשתמש בכל חלק מהדג)
  • 75 גרם פורל מעושן בלי העור
  • 30 גרם חסילונים נורבגים 
הוראות הכנה:
  1. פורסים 12 פרוסות מבצק הפילו לצורה עגולה.
  2. עוטפים את הבצק מסביב לתבנית משומנת בצורת גביע ואז שוב בניילון נצמד.
  3. לאחר מכן אופים את הגביעים בחום של 170 מעלות בתנור למשך 11 דקות.

    תערובת "סקגן":
     
  4. מערבבים את מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה.
  5. חותכים את הדג לקוביות קטנות. מערבבים את החסילונים, קוביות הדג והרוטב.
  6. מתבלים במלח ופלפל. ניתן להוסיף קוויאר או ביצי דגים.
  7. מגישים את התערובת בגביעים ומעטרים עם עשבי תיבול לבחירתכם.
                                                                                                       בתיאבון!